bannerxx

Blogg

Avduking av skjulte kostnader i internasjonal logistikk: Hvor mye vet du?

Når vi driver salg til utlandet, er en av de mest utfordrende aspektene vi ofte møterinternasjonale fraktkostnader. Dette trinnet er også der kundene mest sannsynlig mister tilliten til oss.
Varer til Kasakhstan
I tilbudsfasen for å samarbeide med kunder, evaluerer vi de samlede anskaffelseskostnadene for dem og bekrefter fraktdetaljene med speditøren. Siden vårdrivhusprodukterer tilpasset og ikke standardisert, må emballasjen vår justeres i henhold til størrelsen på drivhusrammeverket. Derfor, før produksjonen er fullført, kan vi bare anslå omtrent 85 % av nøyaktig volum og vekt, og deretter be det internasjonale rederiet om et tilbud.
På dette stadiet er fraktestimatet vi gir til kunder vanligvis 20 % høyere enn tilbudet fra speditøren. Du kan bli veldig opprørt over dette. Hvorfor er det det? Vær tålmodig og la meg forklare gjennom en virkelig sak.
Real Case Scenario:
Da dette prosjektet startet, var frakttilbudet vi mottok omtrent 20 000 RMB (alt inkludert: gyldig i 35 dager, dekker fabrikken til kundens utpekt havn og lasting på kundens ordnede lastebil). Vi la til en buffer på 20 % til dette tilbudet for kundens investeringsevaluering.
I midten av august, da det var på tide å sende (innenfor tilbudets gyldighetsperiode), oversteg speditørens oppdaterte tilbud det opprinnelige tilbudet med 50 %. Årsaken var restriksjoner i en bestemt region, noe som førte til færre skip og økte fraktkostnader. På dette tidspunktet hadde vi vår første runde med kommunikasjon med kunden. De forsto virkningen av internasjonale reguleringer på global handel og gikk med på denne kostnadsøkningen.
Nårdrivhusprodukterforlot fabrikken vår i Chengdu og nådde havnen, skipet kunne ikke ankomme i tide. Dette resulterte i ekstra losse-, lagrings- og omlastingskostnader på 8000 RMB, som fraktselskapet ikke hadde nevnt som en potensiell risiko. Siden vi manglet nok erfaring til å vurdere og håndtere disse risikoene, hadde vi vanskelig for å forklare disse kostnadene til kunden, som forståelig nok var veldig sint.
For å være ærlig, fant vi det også vanskelig å akseptere, men det var virkeligheten. Vi bestemte oss for å dekke disse tilleggskostnadene selv fordi vi så det som en læringsopplevelse, og hjelper oss å bedre beskytte interessene til både våre kunder og vårt selskap i fremtiden ved å evaluere og kontrollere risiko fra kundens perspektiv.
I fremtidige forretningsforhandlinger vil vi kommunisere åpent med kunder og opprettholde tilliten. På dette grunnlaget vil vi strengt velge samarbeidende internasjonale logistikkselskaper og prøve å liste opp alle potensielle problemer for å unngå dem.
Samtidig lover vi våre kunder at vi vil skissere mulige scenarier for fraktkostnader og gi en detaljert oversikt over kostnadene som er inkludert. Hvis den faktiske kostnaden vesentlig overstiger den estimerte kostnaden, er selskapet vårt villig til å dekke 30 % av det overskytende for å vise vår forpliktelse til å dele ansvaret med våre kunder.
Selvfølgelig, hvis den faktiske fraktkostnaden er lavere enn den estimerte kostnaden, vil vi umiddelbart refundere differansen eller trekke den fra neste kjøp.
Dette er bare en av mange saker i det virkelige liv. Det er mange andre skjulte kostnader. Vi forstår heller ikke hvorfor det er så mange "uforutsette" utgifter i internasjonal logistikk under spesifikke transportprosesser. Hvorfor kan ikke speditørselskaper gjøre en bedre jobb med å vurdere og standardisere disse kostnadene? Dette er noe vi må tenke over, og vi håper å diskutere smertepunktene i internasjonal logistikk med alle for i fellesskap å redusere eller unngå disse problemene.
Viktige punkter å merke seg:
1. Bekreftelse av tilbudsdetaljer:Ved tilbud, prøv å bekrefte alle gebyrer med speditørselskapet i form av en detaljert liste, ikke bare tilbudsbeløpet. Noen fraktselskaper kan tilby svært lave priser for å sikre bestillinger. Vi forstår alle prinsippet om «du får det du betaler for», så ikke bare se på totalprisen når du sammenligner. Avklar hva som er inkludert og legg ved relevante kostnadsdetaljer som kontraktsvedlegg.
2. Spesifiser ekskluderinger:Spesifiser tydelig unntak i kontrakten, for eksempel kostnader forårsaket av "naturkatastrofer, kriger og andre ikke-menneskelige faktorer." Angi tydelig om det skal fremlegges dokumentasjon for disse. Disse vilkårene skal være tydelig skrevet som gjensidig bindende vilkår i kontrakten.
3. Oppretthold kontraktsånd:Vi må respektere kontraktsånden overfor oss selv, vår familie, ansatte, kunder og leverandører.
4. Klienttillit: Et avgjørende element i internasjonal frakt
Bygging og vedlikeholdklientens tilliter kritisk, spesielt når man håndterer usikkerheten rundt internasjonale fraktkostnader. Slik håndterer vi dette aspektet:
Transparent kommunikasjon
En av nøkkelstrategiene for å opprettholde kundens tillit er gjennom åpen kommunikasjon. Vi sikrer at våre kunder er fullt informert om alle aspekter av fraktprosessen. Dette inkluderer:
● Detaljert kostnadsoversikt:Vi gir en omfattende oversikt over alle kostnader involvert i fraktprosessen. Denne åpenheten hjelper kundene å forstå hvor pengene deres går og hvorfor enkelte kostnader kan være høyere enn forventet.
● Regelmessige oppdateringer:Det er viktig å holde kundene oppdatert på statusen til forsendelsen deres. Dette inkluderer å varsle dem om potensielle forsinkelser, endringer i fraktplaner eller ekstra kostnader som kan oppstå.
● Tydelig dokumentasjon:Alle avtaler, tilbud og endringer dokumenteres og deles med kunden. Dette bidrar til å unngå misforståelser og gir en klar referanse for begge parter.
Lær av erfaring
Hver fraktopplevelse gir verdifull lærdom som hjelper oss med å forbedre prosessene våre og betjene kundene våre bedre. For eksempel lærte de uventede kostnadene vi møtte under forsendelsen til Kasakhstan oss å:
● Evaluer speditører strengere: Vi gjennomfører nå mer grundige evalueringer av potensielle speditører for å sikre at de har en solid merittliste og kan gi nøyaktige tilbud.
● Forbered deg på beredskap:Vi har utviklet beredskapsplaner for ulike scenarier, for eksempel forsinkelser eller ekstra lagringskostnader. Denne forberedelsen hjelper oss å håndtere uventede situasjoner mer effektivt og minimere deres innvirkning på våre kunder.
Kundeutdanning
Å lære opp kundene om kompleksiteten ved internasjonal frakt kan bidra til å håndtere deres forventninger og bygge tillit. Vi gir kundene informasjon om:
● Potensielle risikoer og kostnader:Å forstå potensielle risikoer og tilleggskostnader forbundet med internasjonal frakt hjelper kundene med å ta informerte beslutninger.
● Beste praksis for frakt: Deling av beste praksis, for eksempel riktig innpakning og dokumentasjon, kan hjelpe kundene med å unngå vanlige fallgruver og redusere fraktkostnadene.
● Viktigheten av fleksibilitet:Å oppmuntre kunder til å være fleksible med leveringsplaner og -metoder kan hjelpe dem med å spare penger og unngå forsinkelser.
Kasusstudier og eksempler fra det virkelige liv
Deling av virkelige casestudier og eksempler kan hjelpe kundene med å forstå utfordringene og potensielle løsninger innen internasjonal skipsfart. For eksempel fremhever vår erfaring med forsendelsen til Kasakhstan viktigheten av:
● Byggebufferkostnader:Inkluderer en buffer i shippingestimatene for å ta høyde for potensielle kostnadsøkninger.
● Effektiv kommunikasjon:Viktigheten av å holde kundene informert om endringer og tilleggskostnader.
● Proaktiv problemløsning:Ta ansvar for uventede kostnader og finne løsninger for å forhindre dem i fremtiden.
Skjulte kostnader i internasjonal frakt
Foruten fraktkostnader, er det mange andre skjulte kostnader å vurdere. For eksempel:
● Havneavgifter:Inkludert laste- og losseavgifter, lagringsavgifter og diverse havneavgifter, som kan variere betydelig mellom ulike havner.
● Forsikringskostnader:Forsikringskostnader i internasjonal frakt kan øke totalkostnaden betydelig, spesielt for varer med høy verdi.
● Dokumentasjonsgebyrer:Inkludert tollgebyrer, forklaringsgebyrer og andre dokumentbehandlingsgebyrer, som vanligvis er uunngåelige.
● Skatter og avgifter:Ulike land pålegger ulike skatter og avgifter på importerte varer, noe som kan påvirke totalkostnaden betydelig.
Å forstå og estimere disse skjulte kostnadene er avgjørende for nøyaktig å beregne totalkostnaden for internasjonal frakt.
Møte utfordringer med kunder
Når vi håndterer internasjonale fraktkostnader, står vi alltid sammen med våre kunder, og møter utfordringer sammen. Vi forstår deres bekymringer under fraktprosessen og gjør vårt beste for å gi støtte og løsninger.
Vi oppfordrer også oppdragsgivere til å vurdere de driftsmessige aspektene etter bygging av landbruksprosjekter. CFGET foreslår at kunder besøker flere landbruksparker for å forstå de spesifikke vedlikeholds- og driftsutfordringene, og hjelper dem med å unngå potensielle fallgruver i investeringene sine.
Hva vi håper å oppnå
I vår fremtidige virksomhet vil vi fortsette å følge transparent kommunikasjon, klientutdanning og møte utfordringer sammen. Vi er forpliktet til å kontinuerlig forbedre prosessene og tjenestene våre, for å sikre at kundene føler seg trygge og støttet gjennom hele den internasjonale fraktprosessen. Vi vil også fortsette å optimalisere vårdrivhusprodukterfor å sikre at kundene får de beste løsningene for sine landbruksprosjekter over hele verden.
Ved å bygge tillit og langsiktige partnerskap med kunder tror vi at vi i fellesskap kan overvinne de ulike utfordringene innen internasjonal skipsfart og oppnå gjensidige fordeler.
Vårt firma er dedikert til å yte best mulig service, for å sikre at våre kunder føler seg trygge og informerte gjennom hele fraktprosessen. Denne forpliktelsen hjelper oss å bygge langsiktige relasjoner basert på tillit og gjensidig respekt. CFGET vil fortsette å optimalisere vårdrivhusprodukterfor å møte de utviklende behovene til våre kunder og sikre vår konkurranseevne i det internasjonale markedet.
#Internasjonale forsendelseskostnader
#ClientTrust
#Drivhusprodukter
1

2

3

4


Innleggstid: Aug-09-2024